Maak een afspraak

Loft trend

De industriële stijl en ruimtelijke Loft sfeer is absoluut de trend van nu. Ben je net zo’n fan van deze stijl als wij maar vraag je je af hoe deze sfeer toepasbaar is in jouw woning? Het verschil...

Lees verder

Deel dit bericht

Loft trend

De industriële stijl en ruimtelijke Loft sfeer is absoluut de trend van nu. Ben je net zo’n fan van deze stijl als wij maar vraag je je af hoe deze sfeer toepasbaar is in jouw woning? Het verschil tussen een traditioneel woonhuis en een Loft woning is natuurlijk behoorlijk groot. Waar bij een ‘standaard’ woning de ruimtes vaak gescheiden zijn is het principe van een Loft juist open en ruimtelijk. Toch kun je die royale ruimtes wel creëren. Alle wanden neerhalen is natuurlijk onmogelijk. Maar het gedeeltelijk doorbreken van een enkele muur lukt vaak wel. Of kies in plaats van een muur voor een wand van glas in stalen kozijnen. Dat geeft een bijzonder effect!

Belangrijk voor de juiste sfeer is de keuze van materialen. Kies voor de ultiem Loft stijl voor materialen van beton, staal of steen. Maar zeker ook hout. Deze mix zal zorgen voor het perfecte plaatje. Ga bijvoorbeeld voor een vloer van beton, meubels van leer, zorg voor donker geschilderde of stalen raamkozijnen en kies een keuken met voldoende natuurlijke houten materialen.

Bang dat het geheel te kil word? Belangrijk is om voldoende natuurlijke materialen toe te voegen in de vorm van textiel. Denk aan een vloerkleed van een warm wollig materiaal. Het contrast tussen de ruwe harde materialen zorgt voor het juiste gevoel wat je graag wilt bereiken.

Het gebruik van hoogte is van belangrijk in een Loft interieur. Misschien is het bij jouw woning wel mogelijk om een (verlaagd) plafond open te breken zodat het geraamte van de woning tevoorschijn komt. Is dat niet het geval bij jouw woning? Kies dan voor lichte kleuren. Maak het plafond bij voorkeur wit en zorg voor niet te grote en hoge meubelstukken. Doe dit alleen op een plek waar je te maken hebt met een smalle en hoge wand.

Tot zover de basis, nu zijn we toe aan de aankleding van onze Loft woning. Kies voor uniek meubelstukken. Probeer de ruimte zo ruimtelijk mogelijk te houden. Zorg daarom liever voor een aantal bijzondere meubelstuk dan te veel prullaria. Bijvoorbeeld een mooie design stoel, of juist vintage. Zolang het maar uniek is! Sfeerverlichting is ook erg belangrijk. Op die manier kun je bepaalde hoeken of meubelstukken uitlichten en creëer je die intimiteit die nodig is in een grote ruimte.

De finishing touch, accessoires! Gebruik bijzondere en persoonlijke dingen. Dit is nodig om het interieur je ‘eigen’ te maken. Een fotowand en mooie royale kamerplanten passen ook uitstekend binnen de Loft stijl.

Met al deze ideeën moet het mogelijk zijn je eigen ultieme loft woning te bereiken. Heb je nog vragen of opmerkingen? Wij van Velthuizen Keukens aan Huis helpen je graag, óók als het gaat om interieuradvies!

Bekijk alle blogs